X

ONU consideră INACCEPTABILĂ lipsa accesului convoaielor umanitare în statul Rakhine din Myanmar

Secretarul general adjunct al ONU pentru probleme umanitare, Mark Lowcock, a calificat vineri drept ‘inacceptabilă’ lipsa accesului convoaielor umanitare în statul Rakhine din nord-vestul Myanmarului, de unde începând din august mai mult de jumătate de milion de refugiaţi rohingya au fugit de teama violenţelor, relatează Reuters şi France Presse, conform agerpres.

”Avem nevoie de un acces fără obstacole. Accesul pe care îl avem în statul Rakhine este inacceptabil”, a declarat Lowcock, într-o conferinţă de presă la Geneva.

Citește și: Un polițist american TRAGE într-un actor care filma o scenă de film – VIDEO

”Acest flux dinspre Myanmar nu s-a oprit, sunt sute de mii de rohingya (care sunt) încă în Myanmar; vrem să fim pregătiţi în cazul în care va avea loc un nou exod”, a spus reprezentantul ONU.

”Jumătate de milion de persoane nu îşi iau lucrurile şi pleacă doar pentru că aşa au chef”, a adăugat el.

În fiecare zi, circa 2.000 de membri ai comunităţii musulmane rohingya fug din statul birmanez Rakhine cu destinaţia Bangladesh, unde au ajuns deja 515.000 dintre ei din cauza violenţelor izbucnite pe 25 august, a afirmat, la rândul său, Joel Millman, reprezentant al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Tags: convoaie umanitareMark Lowcockmusulmani rohingyaMyanmarONUstatul Rakhine
Categorii: Știrile zilei