X

ONU şi Crucea Roşie fac apel la protejarea civililor în Yemen după atacarea portului Hodeidah

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) au făcut apel miercuri la toate părţile implicate în războiul din Yemen să-i protejeze pe civili după ce coaliţia sub comandament saudit a lansat un atac aerian şi terestru asupra oraşului-port Hodeidah, situat la Marea Roşie şi care are o importanţă vitală, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

”Potrivit dreptului umanitar internaţional, părţile în conflict trebuie să facă tot ce este posibil pentru a-i proteja pe civili şi a asigura că ei au acces la asistenţa de care au nevoie pentru a supravieţui”, a declarat Lise Grande, coordonatorul ONU pe probleme umanitare pentru Yemen, într-un e-mail trimis agenţiei de presă Reuters.

Din Geneva, purtătoarea de cuvânt a CICR Marie-Claire Feghali a afirmat că atacul asupra oraşului Hodeidah ”va agrava probabil situaţia umanitară, deja catastrofală, din Yemen”, unde reţelele de apă şi de electricitate sunt vitale pentru supravieţuirea populaţiei civile.

Citeşte şi: Războiul din Yemen intră într-o nouă etapă. Saudiţii iau cu asalt portul Hodeidah

Citeşte şi: Responsabilii pentru doborârea zborului MH17 vor fi judecaţi în Olanda

Tags: Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR)HodeidahLise GrandeMarea RosieMarie-Claire FeghaliOrganizaţia Naţiunilor Unite (ONU)Yemen
Categorii: Știrile zilei