X

ONU denunţă ÎNFOMETAREA folosită ca tactică de război în Siria

Asediul asupra enclavei rebele siriene Ghouta de Est, la porţile Damascului, a fost marcat de diferite forme de crime de război comise de forţele guvernamentale, inclusiv înfometarea ca tactică de război şi folosirea de arme chimice, denunţă Comisia ONU de anchetă cu privire la Siria, în cel mai recent raport, publicat marţi, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Intrat în al cincilea an, asediul asupra Ghoutei de Est a fost marcat de mijloace şi metode de război tot mai cinice, care au condus la cele mai grave cazuri documentate de malnutriţie din timpul conflictului din Siria’, indică raportul.

Citeşte şi: Putin a jucat o miuţă cu Gianni Infantino la Kremlin

Documentul, care acoperă intervalul între iulie 2017 şi mijlocul lui ianuarie a.c., concluzionează că există dovezi rezonabile ce indică spre un atac chimic al forţelor guvernamentale în Ghouta de Est la 18 noiembrie, când au fost răniţi 18 militanţi.

Potrivit Comisiei de anchetă a ONU, autorii acestor atacuri şi ale altor încălcări ale drepturilor omului de ambele părţi trebuie aduşi în faţa justiţiei. ‘Nu poate exista niciun fel de compromis între acest obiectiv şi o soluţie politică viabilă’, subliniază comisia ONU.

Tags: arme chimiceGhouta de EstînfometareONUsiriatactică de război
Categorii: Știrile zilei