ONU denunţă un atac ‘odios’, după bombardamentul rus asupra oraşului Cernigău

Publicat:

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a denunţat sâmbătă un nou atac rus “odios” care a vizat civili în centrul oraşului Cernigău (Cerhihiv), în nordul Ucrainei, atac ce a făcut cel puţin şapte morţi şi 110 răniţi, potrivit autorităţilor locale, informează AFP.

“Este odios să ataci piaţa principală a unui mare oraş, dimineaţa, în timp ce oamenii se plimbă, unii ducându-se la biserică pentru a celebra o sărbătoare religioasă”, a denunţat într-un comunicat coordonatoarea umanitară a ONU în Ucraina, Denise Brown, potrivit agerpres.


Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

“Condamn această schemă repetată de bombardamente ruse asupra unor zone populate din Ucraina, (bombardamente) ce cauzează morţi, distrugeri masive şi nevoi umanitare tot mai mari”, a subliniat responsabila ONU.

“Aceasta trebuie să se oprească”, a mai cerut Denise Brown, la câteva ore după acest atac sângeros asupra oraşului Cernigău, în nordul Ucrainei.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

Acest atac cu rachete, care a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă, s-a soldat cu cel puţin şapte morţi şi 110 răniţi, un bilanţ greu în acest oraş situat la 100 de km de frontiera cu Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.