X

ONU ia ‘la bani mărunţi’ bombardamentele americane din Siria

O comisie de anchetă a ONU pentru crime de război a cerut miercuri Statelor Unite ale Americii să efectueze investigaţii riguroase în privinţa victimelor civile provocate de raidurile aeriene americane din Siria, pentru a se asigura că cei care se fac responsabili de orice fel de abuzuri sunt traşi la răspundere, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Comisia de Anchetă a ONU a reiterat “recomandarea către SUA şi toate părţile de a realiza anchete credibile, independente şi imparţiale asupra incidentelor cu victime civile în care au fost implicate forţele lor”.

Citeşte şi: Americanii le dau ‘cu flit’ polonezilor: ‘Propunerea lor NU este viabilă!’ – Black News

Comisia a îndemnat Washingtonul să se asigure că cei responsabili de încălcări ale legilor sunt traşi la răspundere şi să-şi facă publice constatările.

În noiembrie, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a ordonat o anchetă privind un raid din 2019 din oraşul sirian Baghuz, soldat cu victime civile, a indicat atunci Pentagonul.

Citeşte şi: SUA se tem că ruşii ar putea pune mână pe structuri de arme biologice din Ucraina – Black News

Potrivit New York Times, raidul a provocat moartea a până la 64 de femei şi copii, ceea ce ar fi o posibilă crimă de război, pe fondul luptelor împotriva grupării Stat Islamic.

Comisia de experţi independenţi au cerut totodată relaxarea sancţiunilor occidentale impuse Siriei pentru a diminua impactul acestora asupra civililor, care se confruntă cu lipsuri şi cu o inflaţie galopantă.

Tags: Baghuzbombardamentecivilicrime de razboidamascLloyd AustinONUsiriastat islamicSUAwashington
Categorii: Știrile zilei