X

ONU: Liderii mondiali au râs de Donad Trump (VIDEO). Iranul nu ezită să profite de moment

Râsetele auzite marţi în timpul discursului preşedintelui american Donald Trump la Adunarea Generală a ONU sunt un semn al izolării Statelor Unite ale Americii, a declarat miercuri şeful Gardienilor Revoluţiei, unitatea de elită a armatei iraniene, relatează agenţia de presă iraniană Fars, preluată de Reuters, potrivit agerpres.

‘Aţi văzut şi aţi auzit râsetele lor’, a declarat generalul Mohammad Ali Jafari, referindu-se la cei câţiva delegaţi care au râs în momentul în care preşedintele Donald Trump a lăudat realizările extraordinare ale administraţiei sale.

Citeşte şi: După ce s-a întâlnit cu Viorica Dăncilă, viitorul şef al Comisiei Europene ‘a rămas tablou’: ‘Sunt extrem de îngrijorat de situaţia din România’

‘Mesajul acestei ridiculizări reprezintă destrămarea imaginii voastre şi izolarea crescândă a Americii, şi asta este o mare ruşine politică’, a mai spus şeful unităţii de elită a armatei iraniene.

‘Puteţi fi sigur că oamenii din Iran şi din regiune râd de afirmaţiile tale complet false şi ridicole, dar tu nu poţi auzi râsetele lor atât de departe’, a mai spus el.

‘America este simbolul opresiunii în lume. Iar cei oprimaţi şi cei care caută libertatea sunt uniţi împotriva Americii’, a afirmat Mohammad Ali Jafari.

Fapt rar în acest prestigios forum, unde se reunesc în fiecare an toate cele 193 de state membre ale ONU, începutul alocuţiunii celui de-al 45-lea preşedinte al SUA a fost marcat de … câteva râsete.

Citeşte şi: Fostul premier francez are aspiraţii mari: ‘Vreau să fiu primarul Barcelonei!’

Reamintind că a evocat în urmă cu un an, în cadrul aceleiaşi reuniuni, ‘ameninţările cu care se confruntă lumea noastră’, preşedintele SUA a afirmat că doreşte să ‘împărtăşească progresul extraordinar care a fost făcut’ în perioada scursă de atunci.

‘În mai puţin de doi ani, administraţia mea a realizat mai mult decât aproape orice altă administraţie din istoria ţării noastre. Este foarte adevărat’, a spus el.

În momentul în care s-au auzit câteva râsete, el s-a oprit din citirea discursului său de pe teleprompter. ‘Nu mă aşteptam la această reacţie, dar este în regulă’, a spus Trump, amuzat.

Tags: Adunarea Generală a ONUDonald TrumpIranMohammad Ali JafariSUA
Categorii: Știrile zilei