ONU mută summitul COP15 din China

Publicat:

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a mutat locul desfăşurării summitului pentru biodiversitate, cunoscut sub numele de COP15, din oraşul Kunming, în China, unde fusese iniţial planificat, la Montreal, în Canada, din cauza pandemiei de COVID-19, relatează dpa, potrivit agerpres.

Conferinţa, care are ca scop ratificarea unui nou acord global pentru natură, va avea loc în perioada 5-17 decembrie, a anunţat marţi secretariatul Convenţiei ONU privind Diversitatea Biologică (CBD).


Citeşte şi: Mohammed bin Salman a ajuns la Cairo – Black News

Aşa-numitul Cadru Global pentru Biodiversitate “va ghida lumea pe o cale care să schimbe direcţia pierderii biodiversităţii”, a afirmat CDB.

O conferinţă ONU privind biodiversitatea are loc în capitala Kenyei, Nairobi, săptămâna aceasta.

Secretarul executiv al CBD, Elizabeth Maruma Mrema, a mulţumit Chinei pentru flexibilitatea de care a dat dovadă. Ea a explicat că, având în vedere că Montreal este locul unde CBD îşi are sediul, oraşul canadian este prima opţiune dacă oraşul gazdă unde fusese planificat evenimentul nu poate găzdui reuniunea.

Citeşte şi: Dmitri Muratov şi-a licitat medalia de Nobel pentru copiii ucraineni – Black News

China menţine reguli stricte împotriva COVID – precum măsuri de izolare temporare – la care multe alte ţări au renunţat.

Ministrul canadian al Mediului, Steven Guilbeault, a subliniat nevoia urgentă de acţiune pentru conservarea naturii, spunând că până la un milion de specii sunt ameninţate cu dispariţia la nivel mondial, de aceea “lumea nu-şi poate permite să mai aştepte pentru o acţiune globală privind protejarea naturii”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău Compania aeriană Flyone a stabilit noi reguli pentru pasagerii cursei Erevan-Chișinău, inclusiv verificare suplimentară, control de...

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă

Nu au fost lăsați să intre în țară. Mai mulți străini au făcut cale întoarsă de la vamă În ultimele 24 de ore, pe sensul...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate Serviciul Vamal al Republicii Moldova intenționează să atribuie un contract pentru servicii de elaborare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.