ONU: Noi atacuri asupra civililor în statul Rakhine din Myanmar

Publicat:

Civilii sunt atacaţi într-un nou val de violenţe din statul Rakhine, din Myanmar, potrivit Biroului ONU pentru drepturile omului, care a anunţat că mai multe mii de persoane de etnie rohingya au fost forţate să fugă în ultimele zile, relatează vineri dpa, potrivit Agerpres.

Case au fost incendiate şi civili ucişi şi răpiţi, în contextul în care armata din Myanmar se luptă cu separatiştii din aşa-numita Armată din Arakan, a anunţat vineri Biroul ONU de la Geneva.


Citește și : În Marea Britanie există ‘apetit nul’ pentru pentru organizarea de alegeri pentru Parlamentul European(Hunt)

“Suntem profund îngrijoraţi de intensificarea conflictului din statul Rakhine în ultimele săptămâni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ONU pe teme de drepturile omului, Ravina Shamdasani, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Armata din Myanmar comite din nou atacuri asupra propriilor civili, atacuri care ar putea constitui crime de război”, a adăugat ea.

Rakhine este un stat măcinat de conflict din ultima parte a lui 2017, când ciocnirile între armată şi insurgenţii rohingya au dus la strămutarea a peste 730.000 de membri ai minorităţii musulmane rohingya.

Noul val de violenţe a dus la plecarea a 20.000 de oameni din decembrie, a anunţat în această săptămână Reţeaua pentru drepturile omului din fosta Birmanie.

Citește și : Unele ONG-uri ar fi COMPLICE cu traficanții de migranți

Ravina Shamdasani a spus că 4.000 de oameni au fugit din satele de la nord de portul Sittwe în ultima săptămână a lunii martie.

Pe 3 aprilie, elicoptere ale armatei au zburat deasupra unui sat din această zonă şi au deschis focul asupra fermierilor care se aflau pe câmp, provocând moartea a cel puţin şapte civili şi rănirea altor 18, potrivit sursei citate.

Rohingya şi alte etnii au fost afectate de violenţele recente, a spus ea. Biroul ONU pentru drepturile omului face apel la forţele armate şi la Armata din Arakan să pună capăt luptelor şi să restabilească accesul ajutorului umanitar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde OpenAI are la...

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private Este ora 3 dimineața la terminalul VIP al aeroportului Mohammed Bin Rashid Aerospace Hub din...

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters)

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters) În octombrie anul trecut, când Israelul a lansat raiduri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.