ONU promite să-și sporească ajutorul pentru sutele de mii de refugiați venezueleni ajunși în Ecuador

Publicat:

Aproximativ 547.000 de refugiaţi venezueleni au sosit în Ecuador începând din ianuarie anul curent, pentru a fugi de criza din ţara lor, a anunţat vineri Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), promiţând că îşi va spori asistenţa acordată Ecuadorului, informează dpa, potrivit agerpres.

Numărul de refugiaţi venezueleni sosiţi în Ecuador a crescut de la circa 3.000 la peste 4.000 de la începutul lui august, a informat purtătorul de cuvânt al UNHCR, William Spindler, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Geneva, după ce guvernul ecuadorian a declarat mai devreme în această săptămână stare de urgenţă în trei provincii.


Citește și: Moscova și Beijingul au blocat noi sancțiuni americane împotriva Coreei de Nord

“Exodul venezuelenilor din ţara lor este una dintre cele mai mari deplasări de populaţie în masă din istoria Americii Latine”, a subliniat el.

UNHCR îşi va intensifica asistenţa pentru Ecuador, inclusiv ajutorul pentru planurile de urgenţă şi îşi va spori prezenţa la punctele-cheie de frontieră.

Refugiaţii trec prin Columbia înainte de a ajunge în Ecuador. În timp ce majoritatea dintre ei se duc mai departe spre sud, în Peru şi Chile, circa 20% rămân totuşi în Ecuador.

“Mulţi dintre venezueleni se deplasează pe jos timp de zile sau chiar săptămâni, în condiţii precare”, a subliniat Spindler.

Citește și: Hamas anunță un armistițiu, neconfirmat încă de Israel

În jur de 40 la sută dintre aceşti refugiaţi sunt femei şi fete, care se confruntă cu un mare risc de violenţă sexuală în timpul deplasării lor.

În pofida faptului că are cele mai mari rezerve de petrol din lume, Venezuela trece printr-o profundă criză economică, politică şi umanitară, cu o penurie generalizată a produselor de bază şi o inflaţie estimată să ajungă la un milion la sută în acest an.

În ultimele luni, sute şi mii de venezueleni s-au refugiat în ţări vecine, pentru a evita viaţa grea din patria lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un canadian a fost”neutralizat” după ce a încercat să comită un atac cu cuţitul în sudul Israelului

Un canadian a fost''neutralizat'' după ce a încercat să comită un atac cu cuţitul în sudul Israelului Un cetăţean canadian care a încercat să comită...

Comisia Europeană oferă noi clarificări privind drepturile pasagerilor care utilizează transportul aerian

Comisia Europeană oferă noi clarificări privind drepturile pasagerilor care utilizează transportul aerian Comisia Europeană a publicat, luni, orientări interpretative revizuite privind drepturile pasagerilor care utilizează...

Probleme tehnice la înscrierea în universități

Probleme tehnice la înscrierea în universități Se înregistrează probleme tehnice la înscrierea în universități, anunță ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Citește și: Sergenții și soldații...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.