ONU, reuniune de urgență solicitată de Moscova: Rusia acuză Ucraina de ‘terorism deliberat’

Publicat:

ONU, reuniune de urgență solicitată de Moscova: Rusia acuză Ucraina de ‘terorism deliberat’

Rusia a acuzat Ucraina sâmbătă la ONU, în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate solicitată de Moscova, că a comis un act de “terorism deliberat” şi că a folosit bombe cu dispersie în oraşul rus Belgorod, notează AFP, citat de Agerpres.

Rusia a promis că va răspunde acestei lovituri atribuite armatei ucrainene şi care a făcut 21 de morţi şi peste 100 de răniţi la Belgorod, cea mai mortală pentru civilii din Rusia de la începutul conflictului în februarie 2022.


Este “un atac orb şi deliberat împotriva unei ţinte civile”, a spus ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, acuzând Ucraina că a vizat un centru sportiv, un patinoar şi o universitate.

“Membrii Consiliului de Securitate au ocazia să-şi facă datoria şi să evalueze în mod obiectiv ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat el, referindu-se la “un act de terorism deliberat” din partea Ucrainei şi acuzând Kievul că a folosit bombe cu dispersie.

Acest atac a avut loc la o zi după o serie de bombardamentele intense ale Rusiei în Ucraina, care au ucis 39 de persoane, potrivit autorităţilor.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că 21 de persoane au fost ucise la Belgorod, iar alte 111 au fost rănite.

Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Israelul este sub presiune pentru a limita răspunsul la un posibil atac din partea Iranului

Israelul este sub presiune pentru a limita răspunsul la un posibil atac din partea Iranului Unii din cei mai apropiaţi aliaţi ai Israelului, care se...

Un pieton care traversa neregulamentar a fost lovit de ambulanţă

Un pieton care traversa neregulamentar a fost lovit de ambulanţă O persoană a ajuns la spital, după ce a fost lovită de o ambulanță. Totul...

Șeful de la „Spații Verzi” riscă să rămână fără câteva sute de mii de lei

Șeful de la „Spații Verzi” riscă să rămână fără câteva sute de mii de lei Director interimar al Î M „Asociația de Gospodărie a Spațiilor...

România schimbă procesul de acordare sau redobândire a cetățeniei

România schimbă procesul de acordare sau redobândire a cetățeniei Cererile de acordare sau redobândire a cetățeniei române soluționate favorabil vor presupune eliberarea cardului de cetățenie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.