X

ONU salută formarea noului guvern libanez

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a salutat formarea noului guvern în Liban şi a promis că va lucra cu noul premier Hassan Diab (foto) pentru a sprijini reformele în ţara care se confruntă cu o gravă criză economică,transmit Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

Într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt Stephane Dujarric, ONU menţionează că este angajată să susţină ”consolidarea suveranităţii, stabilităţii şi independenţei politice” ale Libanului.

Citeşte şi: Senatul american adoptă regulile procesului de destituire a lui Trump

Libanul are începând de marţi seară un nou guvern, sub conducerea lui Hassan Diab, după ce mişcarea şiită Hezbollah şi aliaţii săi au căzut de acord asupra structurii executivului, după săptămâni de discuţii asupra diferitelor portofolii ministeriale.

Noul premier libanez a promis că guvernul său va face tot posibilul pentru a răspunde revendicărilor protestatarilor, care solicită o revizuire a sistemului politic actual.

Citește și : SUA vor să includă China în discuţiile sale cu Rusia despre armele nucleare

”Este un guvern care exprimă aspiraţiile manifestanţilor din întreaga ţară, mobilizaţi de peste trei luni, şi care va acţiona pentru a da curs cererilor lor: independenţa justiţiei, recuperarea fondurilor delapidate şi combaterea îmbogăţirii ilegale”, a declarat Diab la scurt timp după anunţarea formării executivului de la Beirut. 

Tags: Antonio GuterresBeirutHassan DiabHezbollahLibanONUStephane Dujarric
Categorii: Sinteze