ONU salută noul guvern libian şi cere alegeri rapide

Publicat:

Consiliul de Securitate al ONU a salutat marţi, într-un comunicat de presă, noul guvern de tranziţie al Libiei şi a cerut autorităţii interimare să pregătească noi alegeri, relatează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Noua autoritate va înlocui Guvernul de Uniune Naţională (GNA) susţinut de ONU şi condus de Fayez Serraj, care era responsabil de capitala Tripoli şi zonele vestice, precum şi administraţia legată de omul forte din est, mareşalul Khalifa Haftar.


Citeşte şi: Peste un milion de chilieni au fost vaccinaţi

Consiliul a numit acordul o etapă importantă pentru procesul politic din ţară.

Consiliul a invitat totodată toate părţile în conflict să respecte embargoul asupra armelor impus de ONU şi încetarea focului convenită, iar forţelor străine şi mercenarilor le-a cerut să se retragă din Libia.

Autorităţile interimare din Libia ar trebui să formeze rapid un guvern incluziv şi să se pregătească pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare preconizate pentru 24 decembrie, a adăugat consiliul.

Citeşte şi: Senatul american continuă procesul de IMPEACHMENT a lui Donald Trump

Libia s-a cufundat în haos după răsturnarea de la putere a lui Muammar Gaddafi în 2011. Ţara a devenit un câmp de luptă pentru forţe rivale şi puteri străine – inclusiv Rusia şi Turcia.

Delegaţii ale facţiunilor rivale în Libia l-au ales vineri pe Abdul-Hamid Mohammed Dbeibeh ca prim-ministru interimar şi pe Mohammed Menfi drept şef al unui Consiliu Prezidenţial de trei membri, în cadrul unui proces găzduit de ONU la Geneva.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În lipsa unei majorităţi după legislative, Franţa se vede aruncată într-o mare ‘confuzie’

În lipsa unei majorităţi după legislative, Franţa se vede aruncată într-o mare 'confuzie' 'Clarificarea' promisă de preşedintele francez Emmanuel Macron după ce a dizolvat suprinzător...

Executivul facilitează accesul antreprenorilor locali la piețele externe de capital

Executivul facilitează accesul antreprenorilor locali la piețele externe de capital Guvernul elimină barierele normative pentru investitori și companiile locale în accesarea unei piețe de capital...

Cu bagajul ticsit cu țigări spre Londra

Cu bagajul ticsit cu țigări spre Londra Un pasager de la cursa aeriană „Chișinău-Londra” a încercat să transporte ilicit țigări spre Londra, dar nu i-a...

Cel puţin 20 de morţi în urma atacurilor în valuri ale Rusiei cu rachete în Ucraina

Cel puţin 20 de morţi în urma atacurilor în valuri ale Rusiei cu rachete în Ucraina Cel puţin 20 de persoane au fost ucise, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.