ONU se declară ȘOCATĂ de acțiunile extremei drepte din Germania

Publicat:

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, a calificat miercuri drept “şocante” manifestaţiile extremei drepte împotriva străinilor din Germania, în cursul cărora mai mulţi simpatizanţi au defilat făcând salutul nazist, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Cred că este extrem de important ca toţi oficialii din Europa să denunţe acest lucru”, a declarat Zeid Ra’ad Al Hussein, la o conferinţă de presă la Geneva.


Citește și: Incendiu la bordul unui feribot din Grecia. Sute de pasageri au fost evacuați

Elementul declanşator al acestor manifestaţii s-a produs în weekend, când un german a fost ucis în timpul unui conflict în oraşul Chemnitz, al treilea cel mai mare oraş din Saxonia. Poliţia a arestat doi suspecţi, un sirian şi un irakian, iar această crimă a declanşat tensiunile la nivel naţional în jurul migranţilor.

Poliţiştii, puţini la număr, au părut copleşiţi duminică de acţiunile neo-naziştilor şi ale huliganilor care au aruncat cu sticle, pietre şi alte obiecte. Luni seara, în timpul a două demonstraţii, de data aceasta anunţate de extrema dreaptă şi extrema stângă, poliţiştii au fost din nou depăşiţi de situaţie din cauza numărului lor redus.

Întrebat despre aceste evenimente, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a afirmat că persoana care l-a ucis pe cetăţeanul german “trebuie pedepsită”, însă “ceea ce s-a întâmplat în Saxonia în ultimele zile este într-adevăr şocant”.

Citește și: Iranul a arestat zeci de spioni infiltrați în agențiile de stat

“Uneori, puteţi să vă simţiţi descurajaţi deoarece creşterea continuă a acestor partide de extremă dreaptă, cu amnezie aparent completă şi o lipsă de orientare pe termen lung, poate continua în pofida a ceea ce vedem”, a adăugat el.

“Ceea ce mi se pare îngrijorător în multe ţări europene este faptul că aceeaşi crimă comisă de o persoană care nu este migrant nu are aceeaşi acoperire mediatică ca atunci când este comisă de un migrant”, a mai spus el.

“Este deosebit de îngrijorător să vedem acest lucru în Europa din cauza traumatismului enorm la care chiar ea a fost martoră în secolul XX”, a conchis el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.