X

ONU solicită crearea de coridoare umanitare în Siria

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a denunţat marţi ceea ce a numit ”oroarea amplorii crizei umanitare” din nord-vestul Siriei şi a cerut crearea unor coridoare umanitare pentru a ajuta populaţia civilă, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, Michelle Bachelet a lansat un apel către guvernul sirian şi aliaţii săi, care desfăşoară din decembrie o ofensivă asupra ultimului bastion controlat de jihadişti şi rebeli, pentru ”a autoriza coridoare umanitare şi a facilita trecerea civililor în deplină securitate”.

Citește și: UE amenință giganții IT cu reguli mult mai dure

Aproximativ 300 de civili au fost ucişi în atacuri în nord-vestul Siriei de la începutul anului, dintre care 93% au fost cauzate de lovituri ale forţelor guvernamentale siriene şi aliatului lor rus, a adăugat reprezentanta ONU.

”Numărul mare de atacuri asupra spitalelor, altor obiective medicale şi şcolilor sugerează că ele nu pot fi accidentale”, a declarat Rupert Colville, purtător de cuvânt al Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, într-o conferinţă de presă la Geneva.

Citește și: UE amenință giganții IT cu reguli mult mai dure

Războiul din Siria s-a soldat cu peste 380.000 de morţi, iar mii de persoane sunt date dispărute.

Tags: coridor umanitarÎnaltul Comisar al ONU pentru Drepturile OmuluiMichelle BacheletONURupert Colvillesiria
Categorii: Sinteze