ONU speră ca discuţiile între SUA și Coreea de Nord să continue în urma eşecului summitului Trump-Kim de la Hanoi

Publicat:

ONU speră ca discuţiile între Statele Unite şi Coreea de Nord să continue, în vederea ajungerii la o ”pace durabilă şi o denuclearizare completă şi verificabilă a peninsulei coreene”, a declaat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei Stephane Dujarric, relatează AFP, potrivit News.ro .

”Noi sperăm mult, cu toţii, ca aceste discuţii să continue în această direcţie”, a spus el într-o conferinţă de presă cotidiană, în urma eşecului negocierilor purtate în Vietnam între preşedintele american Donald Trump şi numărul unu nord-coreean Kim Jong Un.


Citește și : Premieră în istoria Israelului – Benjamin Netanyahu a fost inculpat pentru acte de corupţie

”Nimeni, nici secretarul general, nu a crezut că acest proces angajat cu Coreea de Nord va fi uşor”, a spus purtătorul de cuvânt, salutând o ”diplomaţie curajoasă” în vederea unei soluţionări a crizei.

Potrivit preşedintelui american Donald trump, discuţiile s-au împiedicat în problema sancţiunilor economice impuse Nordului din cauza programelor sale nuclear şi balistic, interzise.

”De fapt, ei voiau ca sancţiunile să fie ridicate complet, însă nu puteam face asta”, a declarat şeful statului american joi, într-o conferinţă de presă la Hanoi, după reuniune.

Citește și : China îndeamnă Statele Unite şi Coreea de Nord „să continue dialogul şi să ţină cont de preocupări”

Phenianul a dezminţit că a adresat această solicitare, subliniind că a făcut o ”o propunere realistă” – şi anume a cerut o ridicare parţială a sancţiunilor economice impuse Nordului, a declarat într-o conferinţă de presă, tot la Hanoi, ministrul nord-coreean de Externe Ri Yong Ho.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.