X

ONU speră ca discuţiile între SUA și Coreea de Nord să continue în urma eşecului summitului Trump-Kim de la Hanoi

ONU speră ca discuţiile între Statele Unite şi Coreea de Nord să continue, în vederea ajungerii la o ”pace durabilă şi o denuclearizare completă şi verificabilă a peninsulei coreene”, a declaat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei Stephane Dujarric, relatează AFP, potrivit News.ro .

”Noi sperăm mult, cu toţii, ca aceste discuţii să continue în această direcţie”, a spus el într-o conferinţă de presă cotidiană, în urma eşecului negocierilor purtate în Vietnam între preşedintele american Donald Trump şi numărul unu nord-coreean Kim Jong Un.

Citește și : Premieră în istoria Israelului – Benjamin Netanyahu a fost inculpat pentru acte de corupţie

”Nimeni, nici secretarul general, nu a crezut că acest proces angajat cu Coreea de Nord va fi uşor”, a spus purtătorul de cuvânt, salutând o ”diplomaţie curajoasă” în vederea unei soluţionări a crizei.

Potrivit preşedintelui american Donald trump, discuţiile s-au împiedicat în problema sancţiunilor economice impuse Nordului din cauza programelor sale nuclear şi balistic, interzise.

”De fapt, ei voiau ca sancţiunile să fie ridicate complet, însă nu puteam face asta”, a declarat şeful statului american joi, într-o conferinţă de presă la Hanoi, după reuniune.

Citește și : China îndeamnă Statele Unite şi Coreea de Nord „să continue dialogul şi să ţină cont de preocupări”

Phenianul a dezminţit că a adresat această solicitare, subliniind că a făcut o ”o propunere realistă” – şi anume a cerut o ridicare parţială a sancţiunilor economice impuse Nordului, a declarat într-o conferinţă de presă, tot la Hanoi, ministrul nord-coreean de Externe Ri Yong Ho.

Tags: Donald TrumpHanoiKimKim Jong UnONUStephane DujarricsummitTrump
Categorii: Știrile zilei