X

ONU: Sunt peste 1.300 de decese confirmate la Mariupol, dar numărul final va fi mult mai mare

Reprezentanții ONU anunță că încă nu a fost stabilit numărul persoanelor decedate la Mariupol, în timpul războiului. Sunt peste 1.300 de decese confirmate, dar numărul final va fi mult mai mare, precizează cei de la ONU, informează mediafax.

În timpul bătăliei pentru Mariupol au avut loc „încălcări grave” ale legislației internaționale privind drepturile omului, a declarat Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Citește și :  De la ‘Watergate’ la ‘Partygate’: 50 de ani de la apariţia unui sufix asociat scandalurilor

Prezentând un raport privind situația din orașul devastat, Michelle Bachelet a spus că „tragedia” este departe de a se fi încheiat și că nu se cunoaște încă întreaga amploare a distrugerilor.

Până în prezent, biroul ONU a verificat și confirmat 1.348 de decese în rândul civililor, dar a avertizat că bilanțul final al victimelor este probabil „cu mii de morți mai mare”.

Bachelet a mai spus că „ororile” provocate civililor din Mariupol vor lăsa „urme de neșters, inclusiv asupra generațiilor viitoare”.

Citește și : Consiliului Europei constată progrese şi lipsuri în protecţia femeilor din România împotriva violenţei

De asemenea, rapoartele arată că mai mult de 2.000 de soldați ucraineni care au apărat orașul au fost luați prizonieri de război.

Mariupol a rezistat săptămâni întregi, în timp ce a fost bombardat aproape constant de forțele rusești, înainte de a fi cucerit luna trecută.

Tags: MariupolMichelle BacheletONU
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina