ONU trasează limitele carantinei: Trebuie să fie proporţională şi să respecte drepturile omului

Publicat:

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului a cerut joi ca măsurile de carantină puse în aplicare pentru a limita epidemia de coronavirus să fie ‘proporţionale’ cu ameninţarea şi să respecte drepturile persoanelor, inclusiv libertatea de expresie, potrivit AFP, transmite agerpres.

Vorbind în faţa Consiliului ONU pentru drepturile omului la Geneva, Michelle Bachelet a subliniat că lupta împotriva maladiei Covid-19 trebuie să fie ghidată de drepturile omului, cerând ca măsurile de sănătate publică să se facă ‘fără nicio discriminare’ şi în toată ‘transparenţa’.


Citeşte şi: Arabia Saudită INTERZICE accesul pelerinilor

În plus, carantina, care prin natura ei ‘restricţionează dreptul la libertatea de mişcare, ar trebui să fie proporţională cu riscurile’ şi ‘limitată în timp’, a spus ea.

‘Drepturile persoanelor plasate în carantină trebuie să fie protejate, inclusiv dreptul de acces la alimente şi apă potabilă, dreptul de a fi tratat în mod uman, de a avea acces la îngrijiri medicale, dreptul de a fi informat şi libertate de exprimare’, a insistat comisarul ONU.

Michelle Bachelet a declarat că birourile sale naţionale vor sprijini toate părţile interesate pentru a proteja drepturile tuturor celor afectaţi de această criză sanitară.

Înaltul comisar a subliniat în special vulnerabilitatea persoanelor care trăiesc în instituţii colective, în contextul epidemiei.

Citeşte şi: ATAC armat la o fabrică de bere din SUA! Cinci oameni au murit!

‘Persoanele care trăiesc în instituţii colective, inclusiv numeroase persoane în vârstă şi persoanele private de libertate, sunt probabil cele mai vulnerabile la infecţii’, a spus ea.

Plecând din China, epidemia s-a răspândit în multe ţări şi a contaminat peste 80.000 de persoane şi a făcut peste 2.700 de morţi în întreaga lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Bachelet a remarcat că epidemia a declanşat ‘un val îngrijorător de prejudecăţi faţă de persoanele originare din China sau Asia de Sud-Est’, cerând ţărilor să ‘lupte împotriva tuturor formelor de discriminare’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei Un trib care nu a avut contacte...

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.