X

OpenAI a obținut o nouă linie de credit de patru miliarde de dolari

OpenAI a obținut o nouă linie de credit de patru miliarde de dolari

OpenAI a obținut o nouă linie de creditare de tip revolving de 4 miliarde de dolari, a declarat joi producătorul ChatGPT, la o zi după ce a încheiat o rundă de finanțare de 6,6 miliarde de dolari care i-a consolidat poziția ca una dintre cele mai valoroase companii private din lume, scrie Reuters.

Linia de credit îi va crește lichiditățile la 10 miliarde de dolari, a declarat OpenAI, permițându-i companiei să cumpere capacități de computing costisitoare, inclusiv cipuri Nvidia (NVDA.O), în cursa sa cu giganți tehnologici precum Google (GOOGL.O), deținut de Alphabet, potrivit stiripesurse.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

„Această linie de credit ne consolidează și mai mult bilanțul și ne oferă flexibilitate pentru a profita de viitoarele oportunități de creștere”, a declarat șefa financiară a OpenAI, Sarah Friar.

Runda de finanţare de miercuri a fost condusă de Thrive Capital, fondul lui Joshua Kushner, alături de giganţi precum Microsoft, Nvidia, SoftBank, Khosla Ventures, Altimeter Capital, Fidelity, Tiger Global şi MGX.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Tags: ChatGPTOpenAI
Diverse