Opera din Paris anulează concerte la Viena şi Londra

Publicat:

Opera din Paris a anulat joi două concerte importante ale orchestrei sale, pe care superstarul Gustavo Dudamel urma să le dirijeze în aprilie la Viena şi la Londra, invocând motive de natură economică, informează AFP, potrivit agerpres.

Prestigioasa instituţie din capitala Franţei, care anunţase aceste concerte în luna august, a precizat într-un comunicat că a fost “nevoită să anuleze concertele Orchestrei de la Musikverein din Viena şi de la Barbican Centre din Londra, programate pentru 14 aprilie, respectiv 22 aprilie 2023, deoarece modalităţile de organizare a turneelor nu sunt compatibile cu echilibrul economic căutat”.


Citeşte şi: Fiul lui Pablo Escobar deplânge glorificarea ‘narco-culturii’ – Black News

Întrucât orchestra franceză trebuia să cânte pentru prima dată în istoria sa pe scena de la Barbican Centre, reprezentanţii Operei din Paris au declarat că regretă “această ocazie ratată de a întâlni un public nou şi promiţător”.

Opera din Paris reaminteşte “modelul economic fragil şi constrângător al turneelor, reafirmându-şi în acelaşi timp dorinţa de a-şi promova talentele dincolo de graniţele sale”.

Pe site-ul Barbican Centre, prestigiosul centru londonez îşi exprimă la rândul său regretul, invocând “factori care fac ca turneele să fie în prezent o provocare financiară pentru (Operă)”.

Opera din Paris a pierdut 175 de milioane de euro din cifra sa de afaceri în perioada 2020-2022 din cauza crizei sanitare declanşate de pandemia de COVID-19.

În pofida unor economii de 70 de milioane de euro şi a unui ajutor excepţional de 86 de milioane de euro de la statul francez, instituţia a rămas cu datorii de aproape 20 de milioane de euro, potrivit cifrelor din martie 2022.

Citeşte şi: Taiwanul anunţă incursiuni ale aviaţiei chineze pentru a doua zi consecutiv – Black News

Înainte de pandemie, Opera din Paris fusese afectată şi de o grevă istorică în 2019 din cauza unei reforme a pensiilor.

Din 2010 până în 2020, subvenţia de stat a scăzut cu 13% şi reprezintă 95,3 milioane de euro pe an, adică 43% din resursele totale ale instituţiei, conform cifrelor din 2019.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.