Operaţiune antijihadistă după uciderea unui angajat al Crucii Roşii în Yemen

Publicat:

Soldaţi proguvernamentali şi jihadişti s-au confruntat luni la Taez, în sud-vestul Yemenului, după asasinarea unui angajat al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), a indicat luni un ofiţer de poliţie, citat de AFP, potrivit agerpres.

Luptele se dau în cartierul Jahmaliah, într-un sector al oraşului controlat de soldaţi proguvernamentali unde prezenţa jihadiştilor a fost tolerată până în prezent, a precizat acesta.


Citeşte şi: Un candidat la alegerile prezidenţiale din Mexic cere ‘să li se taie mâinile’ hoţilor

O bună parte din Taëz, al treilea oraş din Yemen, se află în mâinile soldaţilor proguvernamentali, dar intrările în oraş sunt în continuare controlate de rebelii houthi.

Guvernatorul din Taëz, loial guvernului preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, a format duminică o forţă specială cuprinzând unităţi de poliţie şi ale armatei pentru o operaţiune împotriva jihadiştilor suspectaţi că au asasinat sâmbătă un angajat al Crucii Roşii.

Operaţiunea a fost lansată luni dimineaţă, prin lupte acerbe, a declarat ofiţerul citat, fără să poată să ofere un bilanţ al confruntărilor.

Un angajat libanez al CICR a fost împuşcat mortal sâmbătă de către persoane necunoscute la Taez.

Citeşte şi: ‘CAVIARgate’, scandalul de corupţie care dă peste cap APCE

Yemenul, o ţară săracă din Peninsula Arabică, a intrat la sfârşitul lunii martie în cel de-al patrulea de război între rebelii houthi, sprijiniţi de Iran, şi forţele proguvernamentale susţinute de o coaliţie militară sub comandament saudit.

Conflictul a ucis până acum aproape 10.000 de persoane şi a provocat o criză umanitară gravă.

Jihadişti sunniţi din diverse grupări radicale au profitat de haos pentru a-şi consolida poziţiile în anumite părţi ale Yemenului, în special în sud.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.