X

Operaţiune specială în Liban! Un saudit răpit la Beirut a fost eliberat!

Un saudit răpit la Beirut a fost eliberat de armata libaneză în cadrul unei “operaţiuni speciale” la frontiera cu Siria, a anunţat marţi armata într-un comunicat în care a raportat şi arestarea mai multor răpitori, transmite AFP, potrivit agerpres.

Cetăţeanul saudit a fost răpit duminică de atacatori necunoscuţi, deghizaţi în membri ai forţelor de securitate, pe faleza din Beirut.

Citeşte şi: ‘Beluga-spion rusă’ se află în prezent pe coasta de vest a Suediei – Black News

El a fost “eliberat de o echipă a serviciului de informaţii al armatei în timpul unei operaţiuni speciale la frontiera cu Siria”, a adăugat armata pe Twitter.

Potrivit canalului saudit Al-Ikhbariya, el lucrează pentru compania aeriană naţională a regatului, iar răpitorii săi ceruseră o răscumpărare, într-o ţară aflată în plin colaps economic.

Mai mulţi răpitori au fost arestaţi, adaugă comunicatul.

Citeşte şi: Consiliul Europei: Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Turcia, marcat ‘de un limbaj incendiar şi restricţii pentru libertatea de exprimare’ – Black News

Răpirile de cetăţeni străini au fost relativ rare în Liban în ultimii ani.

Însă, din cauza instabilităţii şi a tensiunilor diplomatice dintre Beirut şi Riad, după octombrie 2021 cetăţenii saudiţi trebuie să ceară permisiunea autorităţilor regatului înainte de a se deplasa în Liban.

Tags: Arabia sauditaBeirutLibanRiadsiria
Categorii: Sinteze