X

Operaţiunea care viza mafia thailandeză din Germania s-a încheiat cu arestări şi sute de reţineri

Poliţia federală germană a anunţat miercuri arestarea a şapte persoane şi reţinerea altor aproximativ 100 în cadrul ‘celei mai importante operaţiuni’ din istoria instituţiei şi care a vizat dezmembrarea unei reţele de trafic de fiinţe umane şi de prostituţie, transmit dpa, AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

În total, 62 de apartamente, bordeluri şi saloane de masaj au fost percheziţionate miercuri dimineaţă în 12 dintre cele 16 landuri germane, principalele raiduri desfăşurându-se în landul Renania de Nord-Westfalia (vest).

Citeşte şi: Poliţia germană ‘ia la puricat’ mafia thailandeză. Operaţiune de amploare pentru combaterea prostituţiei

Forţele de poliţie germane au urmărit o reţea infracţională, formată din 17 de persoane, specializată în trafic de persoane. Acestei grupări i-ar fi căzut victime câteva sute de persoane aduse din Thailanda în Germania în scopul exploatării sexuale.

”Câteva sute de femei şi bărbaţi au făcut, de-a lungul anilor, obiectul rapacităţii traficanţilor”, a afirmat ministrul de interne german Horst Seehofer.

În oraşul Siegen, din landul Renania de Nord-Westfalia, poliţia a arestat mai multe persoane, printre care o femeie thailandeză în vârstă de 59 de ani. Procurorii bănuiesc că începând din 2006 aceasta şi partenerul ei, un bărbat german de 62 de ani, au adus din Thailanda în Germania femei şi transsexuali, pe care i-au forţat să se prostitueze în trei stabilimente din Siegen.

Citeşte şi: Primul succes al lui Mike Pompeo. Noul ‘cârmaci’ al diplomaţiei americane s-a întâlnit cu Kim Jong Un (WP)

Potrivit unui comunicat al Parchetului german, prostituatele au fost ulterior transferate în bordeluri şi saloane de masaj din alte landuri. Cvasitotalitatea sumelor plătite de clienţi erau confiscate de către proprietarii stabilimentelor respective.

Principalii doi suspecţi au fost acuzaţi şi de muncă la negru, niciuna dintre prostituate nefiind declarată, în condiţiile în care prostituţia este o activitate legală şi încadrată în Germania. Numai pentru cele trei stabilimente din Siegen frauda fiscală se ridică la 1,6 milioane de euro. 

Tags: bordelurigermaniaprostitutieRenania de Nord-Westfaliasaloane de masajSiegenThailandatrafic de persoane
Categorii: Diaspora