Ophelia a trecut, dar şcolile din Irlanda rămân închise – FOTO/VIDEO

Publicat:

Şcolile au fost închise marţi pentru a doua zi consecutivă în Irlanda după ce furtuna Ophelia a lovit cu rafale de vânt specifice uraganelor şi a provocat moartea a trei oameni, relatează DPA.

Peste 200.000 de gospodării sunt în continuare fără electricitate, după ce furtuna a lăsat luni fără locuinţe 360.000 de case, au anunţat media locale şi furnizorul de electricitate ESB Networks.


Furtuna a trecut pe deasupra Irlandei şi a ajuns în cursul nopţii deasupra vestului Scoţiei, nordului Ţării Galilor şi nordului Angliei, dar serviciul meteorologic irlandez, Met Eireann, a emis o avertizare de vânt puternic în larg pentru ziua de marţi.

O femeie de circa 50 de ani a murit în sud-estul Irlandei când maşina în care se afla a fost lovită de un copac în cădere în apropierea satului Aglish din Waterford, în timp ce un bărbat a murit într-un accident similar tot luni în zona Dundalk.

Furtuna a avut şi o victimă indirectă, întrucât un bărbat de circa 30 de ani a murit în urma unui accident survenit în timp ce tăia cu drujba un copac căzut în comitatul Tipperary luni.

Met Office din Marea Britanie a anunţat că furtuna slăbeşte în timp ce se îndreaptă spre Scandinavia, dar a avertizat că vântul va fi puternic şi marţi.

“Serviciile rutiere, feroviare şi de feribot ar putea fi afectate, iar anumite drumuri şi poduri ar putea fi închise”, a anunţat Met Office, precizând că sunt posibile întreruperi ale energiei electrice sau avarierea unor clădiri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.