Opozantul rus Serghei Udalţov, încarcerat din nou, a început greva foamei

Publicat:

Opozantul rus de extremă stânga Serghei Udalţov a intrat în greva foamei după ce a fost încarcerat timp de 30 de zile, din cauză că a ars portrete ale unor lideri ruşi în cursul unei manifestaţii împotriva creşterii vârstei de pensionare, a anunţat joi soţia sa, relatează AFP, potrivit news.ro .

Udalţov – încarcerat din 2012 în 2016 în urma manifestaţiei anti-Putin – a fost reţinut marţi, iar apoi a fost judecat şi condamnat la 30 de zile de detenţie.


Citește și : Rusia examinează luarea unor măsuri ca răspuns la sancţiunile SUA asupra Phenianului (Interfax)

Faptele care i se reproşează au avut loc pe 28 iulie, când zeci de mii de ruşi au manifestat în întreaga ţară, la apelul Partidului Comunist, contra unui proiect privind creşterea vârstei de pensionare.

”El consideră că procedurile împotriva sa sunt arbitrare şi a anunţat o grevă a foamei în semn de protest faţă de reforma sistemului pensionării şi creşterii vârstei de pensionare care sunt contrare intereselor poporului”, a subliniat soţia sa, Anastasia Udalţova pe contul ei de Facebook.

”El este convins că această arestare vizează să-l împiedice să organizeze noi acţiuni de protest faţă de reforma sistemului pensiilor, şi anume un marş şi o manifestaţie prevăzute pe 2 septembrie”, a scris ea.

Opozantul consideră de asemenea că autorităţile vor să-l împidice să participe la campania electorală a unui candidat de stânga în alegerile la Primăria Moscovei, prevăzute pe 9 septembrie, Vladimir Kumin, potrivit soţiei sale.

Citește și : Ayatollah Ali Khamenei admite că a făcut o greșeală în negocierile privind Acordul Nuclear semnat în 2015

Serghei Udalţov a fost eliberat în august 2017, după ce a ispăşit o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare, din cauză că a organizat ”tulburări masive” în manifestaţiile de la 6 mai 2012, cu o zi înainte de învestirea lui Vladimir Putin în al treilea mandat de preşedinte.

Formaţiunea sa – Frontul de Stânga – întâmpină dificultăţi în a-şi face vocea auzită în rândul opoziţiei în ultimii ani. Aceasta a susţinut anexarea Crimeei de către Putin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.