Opoziţia din Armenia promite continuarea protestelor

Publicat:

Liderul opoziţiei armene Nikol Pashinyan a afirmat vineri că va continua să facă apel la proteste antiguvernamentale după ce premierul interimar Karen Karapetyan a refuzat să poarte negocieri cu el, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Armenia, un aliat apropiat al Rusiei, se confruntă cu o criză după două săptămâni de proteste împotriva elitei aflate la guvernare, proteste ce au dus la demisia luni a premierului Serzh Sarksyan.


Citeşte şi: Summitul inter-coreean: ‘Acum începe o nouă istorie’ (Kim Jong Un)

Karapetyan ”apreciază că negocierile în care o parte îşi dictează agenda celeilalte (…) nu pot fi considerate negocieri”, a explicat purtătorul de cuvânt al guvernului, Aram Araratyan.

”Premierul interimar consideră fără perspectivă participarea la ‘negocieri’ care nu permit găsirea unei soluţii” la criza cu care se confruntă ţara de două săptămâni, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi: Comisia Europeană ‘trage de urechi’ Bucureştiul pentru iniţiativa de a-şi muta ambasada din Israel

Începând din 13 aprilie, Pashinyan (42 de ani), deputat şi opozant, a mobilizat zeci de mii de persoane împotriva fostului preşedinte Sarksyan, devenit pentru doar câteva zile premier, şi împotriva formaţiunii lui, Partidul Republican, aflat la putere.

Pe 23 aprilie, Sarksyan a demisionat, după unsprezece zile de proteste, şi un aliat apropiat şi membru al partidului său, Karen Karapetyan, a devenit prim-ministru.

Citeşte şi: Putin a semnat decretul prin care pune Rusia pe picior de război

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.