Opoziţia britanică o acuză pe Theresa May că îi ‘şantazează’ pe parlamentari

Publicat:

Liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a acuzat-o luni pe şefa guvernului britanic Theresa May că încearcă să “şantajeze” parlamentarii pentru a-i susţine acordul încheiat cu Bruxellesul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează dpa, potrivit agerpres.

Jeremy Corbyn a cerut o garanţie că Theresa May “nu va încerca să fugă” de organizarea unui vot asupra acordului privind Brexit-ul săptămâna viitoare, după ce a amânat votul în urmă cu patru săptămâni, şi a admis că premierul s-ar fi confruntat cu o înfrângere usturătoare dacă ar fi făcut-o.


Citeşte şi: Un chinez a atacat o şcoală din Beijing: Cel puţin 20 de elevi sunt răniţi!

“Guvernul încearcă să câştige timp în încercarea de a şantaja această cameră şi ţara pentru a susţine un acord eşuat”, a declarat el în Camera Comunelor.

Euroscepticii şi criticii pro-UE din toate formaţiunile politice au acuzat guvernul că induce ideea unei catastrofe în cazul unui Brexit fără acord pentru a-i convinge astfel pe parlamentari să voteze acordul convenit în decembrie cu UE.

Duminică, Theresa May a afirmat că respingerea în parlament a acordului privind Brexit va duce ţara sa pe un ‘teritoriu necunoscut’, dar a dezminţit relatările din presă conform cărora ar intenţiona să amâne încă o dată votul asupra acestui acord în Camera Comunelor.

Citeşte şi: Un lider AfD a fost bătut cu bestialitate! Acum se zbate între viaţă şi moarte

Dacă parlamentarii britanici resping acordul, Regatul Unit va trebui fie să se retragă din blocul comunitar fără un acord, fie să amâne Brexit-ul prevăzut în prezent pentru 29 martie.

Londra caută să obţină noi garanţii din partea UE în legătură cu ‘plasa de siguranţă’, o măsură prin care s-ar evita o frontieră fizică între Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.