Opoziţia din Grecia critică angajamentele financiare ale Atenei

Publicat:

Liderul opoziţiei din Grecia, Kyriakos Misotakis (foto), a criticat luni angajamentul Atenei faţă de creditorii internaţionali de a ajunge la un excedent bugetar, declarând că ar încetini creşterea economică în ţară, informează DPA, potrivit agerpres.

“Aceste mari surplusuri vor face o pauză în creştere”, a declarat şeful partidului Noua Democraţie (ND) pentru ziarul german Handelsblatt. Dacă partidul său câştigă alegerile în acest an, el nu ar exclude redeschiderea negocierilor, a adăugat Mitsotakis. “Când creditorii văd că politica noastră de creştere este de succes, am putea discuta despre o reducere a surplusurilor”.


Citeşte şi: Grav accident de circulaţie în Brazilia: 17 oameni au murit!

În schimbul miliardelor de dolari primite de Grecia în împrumuturi în 2018, ţara trebuie să pună în aplicare acum măsuri de reformă stricte, inclusiv o obligaţie privind un excedent primar anual până în 2022.

ND, favorabilă mediului de afaceri şi privatizării, a înregistrat câştiguri puternice la alegerile europarlamentare, precum şi în sondaje regionale. Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a convocat luna trecută alegeri legislative anticipate pe 7 iulie, după înfrângerea partidului său Syriza la alegerile europene.

Citeşte şi: ‘Prietenia’ lui Trump cu Macron S-A OFILIT!

Grecia are în continuare cea mai mare rată a datoriei publice în Europa, cea mai recentă fiind de 180% din PIB, în timp ce normele UE prevăd un maximum de 60%.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.