X

Opoziţia din Grecia critică angajamentele financiare ale Atenei

Liderul opoziţiei din Grecia, Kyriakos Misotakis (foto), a criticat luni angajamentul Atenei faţă de creditorii internaţionali de a ajunge la un excedent bugetar, declarând că ar încetini creşterea economică în ţară, informează DPA, potrivit agerpres.

“Aceste mari surplusuri vor face o pauză în creştere”, a declarat şeful partidului Noua Democraţie (ND) pentru ziarul german Handelsblatt. Dacă partidul său câştigă alegerile în acest an, el nu ar exclude redeschiderea negocierilor, a adăugat Mitsotakis. “Când creditorii văd că politica noastră de creştere este de succes, am putea discuta despre o reducere a surplusurilor”.

Citeşte şi: Grav accident de circulaţie în Brazilia: 17 oameni au murit!

În schimbul miliardelor de dolari primite de Grecia în împrumuturi în 2018, ţara trebuie să pună în aplicare acum măsuri de reformă stricte, inclusiv o obligaţie privind un excedent primar anual până în 2022.

ND, favorabilă mediului de afaceri şi privatizării, a înregistrat câştiguri puternice la alegerile europarlamentare, precum şi în sondaje regionale. Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a convocat luna trecută alegeri legislative anticipate pe 7 iulie, după înfrângerea partidului său Syriza la alegerile europene.

Citeşte şi: ‘Prietenia’ lui Trump cu Macron S-A OFILIT!

Grecia are în continuare cea mai mare rată a datoriei publice în Europa, cea mai recentă fiind de 180% din PIB, în timp ce normele UE prevăd un maximum de 60%.

Tags: Alexis Tsiprasexcedent bugetargreciaKyriakos MisotakisNoua Democraţie (ND)Syriza
Categorii: Diaspora