Opoziţia din Siria consideră informaţile privind infectarea preşedintelui al-Assad drept propagandă

Publicat:

Membri ai opoziţiei din Siria au pus sub semnul întrebării marţi informaţiile privind infectarea cu coronavirus a preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi au apreciat că anunţul este un mod de a distrage atenţia oamenilor de la problemele economice, relatează dpa, potrivit agerpres

Potrivit unui comunicat publicat luni de preşedinţie, preşedintele al-Assad şi soţia sa Asma au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, dar starea sănătăţii lor este bună.


Citește și : Coronavirusul era în Brazilia cu mult înainte ca el să fie confirmat în China

Al-Assad ”încearcă să câştige simpatia oamenilor”, a afirmat Hadi al-Bahra, copreşedinte al Comitetului constituţional sirian al opoziţiei.

Scopul este de a ”crea o poveste care să ţină oamenii ocupaţi … în loc să vorbească despre condiţiile dure de viaţă din cauza situaţiei economice grele şi a corupţiei”, a adăugat el.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, citând surse apropiate de factorii de decizie din Siria, a declarat că anunţul a fost făcut pentru a încerca ”să distragă atenţia oamenilor” pe fondul colapsului economic şi al sărăciei extreme.

Sirienii se confruntă de mai multă vreme cu dificultăţi economice şi cu lipsa resurselor, situaţia fiind agravată de sancţiunile occidentale impuse guvernului sirian, precum şi de pandemia de coronavirus.

Moscova, un apropiat aliat al lui Al-Assad, a indicat că le-ar oferi asistenţă medicală preşedintelui al-Assad şi soţiei acestuia, dacă aceştia ar cere.

Citește și : Iordania încearcă să limiteze deșertul și plantează 10 milioane de arbori

”Nu am nicio îndoială, în cazul în care s-ar face astfel de cereri, că preşedintele (Vladimir) Putin le-ar lua în considerare imediat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Interfax.

Siria se află în criză de când protestele paşnice pro-democraţie din martie 2011 au evoluat într-un război în această ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.