X

Opoziţia siriană cere la Moscova înlăturarea lui Bashar al-Assad

Liderul echipei de negociatori ai opoziţiei siriene a insistat vineri asupra faptului că preşedintele Bashar al-Assad trebuie să se retragă de la putere ca o precondiţie pentru restaurarea păcii în Siria, informează dpa, potrivit agerpres.

“Este imposibil ca această persoană care a distrus Siria, care este responsabilă de moartea multor sirieni, să rămână”, a declarat Naser al-Hariri jurnaliştilor de la Moscova, înaintea unei întâlniri cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Citeşte şi: 14 copii au fost ÎNJUNGHIAŢI într-o grădiniţă din China – VIDEO

Rusia, principalul susţinător militar al regimului sirian, şi-a mutat în ultimele luni atenţia asupra facilitării unei soluţii de pace pentru războiul civil sirian.

“Rusia este capabilă să faciliteze dialogul pentru a ajunge la o soluţie politică”, a declarat Al-Hariri, citat de agenţia de presă TASS. El şi-a exprimat speranţa că întrevederea sa cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov va grăbi găsirea unei soluţii politice, potrivit agenţiei ruse de presă.

Citeşte şi: Pierre Moscovici îl numeşte FASCIST pe un europarlamentar italian

Rusia şi Turcia, susţinătoarea opoziţiei siriene, au încheiat luna trecută un acord crucial de pace, pentru a preveni o invazie a forţelor guvernamentale siriene asupra bastionului insurgenţilor Idlib, situat lângă frontiera turco-siriană.

Turcia va fi sâmbătă gazda unei reuniuni între reprezentanţi ai Rusiei, Franţei şi Germaniei, în timpul căreia vor fi discutate o serie de măsuri menite să soluţioneze conflictul din Siria şi să restaureze pacea în această ţară aflată încă în război.

Tags: bashar al assadNaser al-HaririopozitierusiaSerghei Lavrovsiria
Categorii: Sinteze