Opoziția siriană îl face responsabil pe Bashar al-Assad pentru terorismul din țară

Publicat:

Opoziţia siriană consideră că înfrângerea terorismului în Siria este imposibilă fără înlăturarea regimului actualului preşedinte Bashar al-Assad, apreciind că trebuie combătută rădăcina problemei, relatează vineri dpa, potrivit agerpres.

Nu este suficient să tratezi doar simptomele unei boli, a declarat la Istanbul, pentru dpa, negociatorul şef al opoziţiei siriene, Nasr al-Hariri. “Terorismul nu va dispărea fără a ţinti rădăcinile sale. Acesta a apărut ca urmare a oprimării, crimelor şi haosului (create de) regimul lui Al-Assad”, a precizat opozantul sirian.


Citește și: O delegație a Parlamentului European pleacă în Venezuela

Gruparea teroristă Stat Islamic şi-a pierdut aproape toate fostele bastioane din Siria. Trupele conduse de Unităţile de Protecţie ale Poporului Kurd (YPG) luptă în prezent împotriva ultimei redute a islamiştilor din estul Siriei.

Al-Hariri conduce, de la Istanbul, opoziţia siriană în exil şi are o relaţie strânsă cu autorităţile din Turcia, împărtăşind viziunea Ankarei, care consideră YPG o organizaţie teroristă.

Opoziţia insistă pentru o soluţionare politică a crizei siriene, fără de care, apreciază Al-Hariri, toţi banii cheltuiţi pentru combaterea grupării Stat Islamic ar fi irosiţi. “Atunci (Statul Islamic) va apărea din nou, într-un alt loc şi sub o altă formă”, a adăugat el.

Citește și: Congresul american aprobă bugetul și evită un nou shutdown

Liderul opoziţiei siriene nu are multe aşteptări în ceea ce priveşte intenţia de constituire a unei comisii constituţionale siriene, estimând că acest pas nu va conduce la o soluţie politică. “După toate încercările politice ale Rusiei de perturbare a procesului politic … suntem convinşi că (această) comisie va fi moartă înainte chiar de a se fi născut”, a explicat el.

Aliaţii guvernului de la Damasc, Rusia şi Iran, au readus în discuţie, alături de Turcia, ideea constituirii unui comisii constituţionale, la reuniunea la nivel înalt a preşedinţilor celor trei state, desfăşurată joi la Soci. Nu s-a stabilit, până în prezent, modul său de constituire, dar se aşteapă ca aceasta să funcţioneze sub îndrumarea ONU. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba Valentina Borzin abia își unise destinul cu iubitul ei, Oleg. După nuntă, în iulie...

Un producător japonez de jucării a creat cel mai mic cub Rubik din lume

Un producător japonez de jucării a creat cel mai mic cub Rubik din lume Producătorul japonez de jucării MegaHouse a prezentat un cub Rubik în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.