Opoziţia ungară va obstrucţiona votul la ‘legea sclaviei’

Publicat:

Opoziţia din parlamentul ungar a anunţat luni că va obstrucţiona un vot final la proiectul de lege care reglementează prestarea de ore suplimentare de către angajaţi, o măsură pe care criticii au numit-o ‘legea sclaviei’, transmite MTI, potrivit agerpres.

Cea mai importantă dintre modificările propuse la Codul Muncii prevede majorarea numărului de ore suplimentare prestate de angajat de la 250 la 400 pe an.


Citeşte şi: CNN dezvăluie ultimele cuvinte ale lui Jamal Khashoggi

Săptămâna trecută, iniţiatorii proiectului au adus modificări la varianta iniţială, potrivit cărora orele suplimentare efectuate peste pragul de 250 pe an sunt condiţionate de un acord scris între angajator şi angajat.

Conform unei alte modificări, angajatorul nu va avea dreptul să concedieze un salariat care refuză să presteze ore suplimentare.

Liderul socialiştilor din parlament, Bertalan Toth, a declarat, într-o conferinţă de presă, că aceştia vor înainta luni 2.800 propuneri de amendamente la fiecare din modificările propuse.

La rândul său, Timea Szabo, co-lider al Parbeszed (Verzii), a precizat că, dacă proiectul va fi adoptat de parlament, partidul său va sesiza Curtea Constituţională a Ungariei şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Citeşte şi: ‘Vestele galbene’ se extind în Europa! Protestele din Macedonia au preluat modelul francez

Gergely Arato, vicelider al grupului Coaliţiei Democratice, a afirmat că, potrivit regulamentului în vigoare, votul în plen poate avea loc doar după ce comisia juridică a formulat un punct de vedere pe acest subiect.

Votul final al parlamentului este programat pentru miercuri, 12 decembrie.

Sâmbătă, mii de oameni au protestat la Budapesta, la chemarea sindicatelor, faţă de acest proiect de lege.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.