X

Opoziţia venezueleană acuză Poliţia că a percheziţionat ilegal sediul unui ONG care susţine ajutoarele umanitare

Congresul din Venezuela, condus de opoziţie, a acuzat Poliţia, vineri, că a percheziţionat ilegal sediul unui ONG care susţine planurile privind aducerea de ajutoare umanitare, confiscând medicamente şi lapte pentru copii, scrie Reuters, scrie News.ro .

Opoziţia, al cărei lider – Juan Guaido – a fost recunoscut de peste 40 de ţări ca fiind preşedintele legitim al Venezuelei, încearcă să obţină ajutoare umanitare pentru a gestiona lipsurile privind alimentele şi medicamentele în urma unui colaps economic.

Citește și : Moment istoric – Fortețele americano-kurde au cucerit ultimul teritoriu al jihadiștilor în estul Siriei

Preşedintele socialist Nicolas Maduro neagă existenţa unei crize umanitare şi susţine că ajutoarele umanitare reprezintă o încercare din partea guvernului SUA de a justifica o intervenţie militară.

Unele ONG-uri au avertizat că ajutoarele umanitare ajung să fie folosite în scopuri politice, în timp ce altele susţin eforturile opoziţiei de a avea grijă de populaţia ţării.

Miguel Pizzaro, parlamentarul care coordonează eforturile Adunării Naţionale privind ajutoarele, a informat într-un comunicat că Poliţia a percheziţionat, vineri, sediul Manos por la Vida (“Mâini pentru viaţă”) şi a confiscat lucruri precum “medicamente şi lapte pentru mame însărcinate şi copii cu virusul HIV”.

Directorul Manos por la Vida, Eduardo Franco, a declarat că Poliţia nu avea un mandat pentru percheziţia care a avut loc în oraşul Valencia, la 150 de kilometri distanţă de capitala Caracas.

Citește și : Conferinţa de securitate de la Munchen: Merkel apără relaţiile economice şi politice cu Rusia, ‘un partener’

Tags: HIVJuan GuaidomedicamenteMiguel PizzaroONGpolitiaSUAVenezuela
Categorii: Știrile zilei