Opt femei au fost găsite strangulate de misterioşi ‘ucigaşi în serie’ în sudul Nigeriei

Publicat:

Opt femei au fost găsite strangulate în interval de două luni la Port Harcourt, în sudul Nigeriei, a anunţat poliţia după ce a descoperit mai multe cadavre în hoteluri, incidente intens comentate pe internet de mai multe săptămâni, relatează AFP, potrivit agerpres.

Valul de crime, care a început în iulie, a declanşat reacţii indignate din partea internauţilor şi manifestaţii paşnice la iniţiativa unor organizaţii de apărare a drepturilor femeilor în oraşul petrolier Port Harcourt.


Citește și : Teroare în Ucraina : Un bărbat înarmat ameninţă că va arunca în aer un pod la Kiev

“Conform celui mai nou bilanţ, am înregistrat opt cazuri confirmate de crimă în hoteluri”, asupra cărora poliţia a deschis anchete, a precizat comisarul statului Rivers, Mustapha Dandaura, într-un comunicat.

“Criminalul în serie îşi droga victimele înainte de a la ucide”, a adăugat el, subliniind că, în caz contrar, femeile ar fi fost în măsură “să declanşeze o alarmă”.

Potrivit comisarului, motivaţiile criminalilor care şi-au atras victimele în hoteluri ar putea fi practici ritualice de tipul magiei negre.

“După crime, am găsit un ţesut alb în jurul gâtului şi taliei victimelor”, ceea ce duce cu gândul la acţiunile unei secte, a adăugat el.

Un suspect arestat a început să facă mărturisiri, în timp ce alte persoane suspectate a fi implicate în crime sunt în continuare căutate.

Indignarea nigerienilor s-a intensificat în ultimele zile, după ce poliţia a acuzat victimele că sunt prostituate, o activitate ilegală dar foarte răspândită în Nigeria.

Citește și : Netanyahu şi-a anulat deplasarea la reuniunea ONU din cauza contextului politic în Israel

“Trebuie să încercăm să le reeducăm şi să le descurajăm să se prostitueze, pentru că de aceea sunt victime ale crimelor”, a declarat comisarul adjunct al poliţiei, Chuks Enwonwu, în media locale.

Autorităţile au impus totodată noi măsuri de securitate în hotelurile din Port Harcourt, obligându-i pe proprietari să instaleze camere de supraveghere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.