X

Opt femei şi două fete au fost ucise de un bombardament în Yemen

Opt femei şi două fete din aceeaşi familie din Yemen au fost ucise într-un atac aerian al forţelor coaliţiei conduse Arabia Saudită, implicată în războiul vechi de trei ani din această ţară, asupra unei petreceri de nuntă, au afirmat luni localnici, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Cele 10 persoane se întorceau acasă duminică seară de la o nuntă din provincia Marib, o zonă la est de capitala Sanaa, controlată de gruparea houthi, aliată a Iranului, când vehiculul în care se aflau a fost lovit în atac, au spus sursele citate.

Citeşte şi: TOTUL împotriva terorismului. Orban a scos blindatele în centrul Budapestei

Purtătorul de cuvânt al coaliţiei, care neagă permanent acuzaţiile că ar lua ca ţintă civili şi spune că fiecare atac este investigat, nu a răspuns deocamdată la un e-mail prin care era rugat să comenteze informaţia, precizează Reuters.

Localnicii spun că victimele – femei şi fete – făceau parte din aceeaşi familie, dar nu au precizat ce vârstă aveau sau dacă mai călătorea cineva cu ele.

Coaliţia desfăşoară cu regularitate atacuri aeriene în zonele controlate de rebelii houthi ca parte a unei campanii de reinstalare la putere a preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Conform ONU, peste 60.000 de persoane au fost ucise sau rănite în conflict, care a dus de asemenea la strămutarea a peste două milioane de persoane şi la declanşarea unei epidemii de holeră care a infectat un milion de persoane.

Tags: Abd-Rabbu Mansour HadiArabia sauditaprovincia Maribrebeli houthisanaaYemen
Categorii: Sinteze