Opt foști miniștri catalani au fost arestați de justiția spaniolă

Publicat:

Opt miniştri catalni destituiţi au fost încarceraţi joi de o judecătoare spaniolă de instrucţie de la Madrid după declararea independenţei ”republicii catalane”, relatează BBC News şi The Associated Press.

Judecătoarea de instrucţie Carmen Lamela a dispus încarcerea a nouă foşti membri ai Guvernului catalan destituit, pe timpul anchetei cu privire la răzvrătire, rebeliune şi deturnare de fonduri publice, scrie The Associated Press.


Ea a dat astfel curs solicitării procuraturii, care instrumentează un caz penal cu privire la declaraţia de independenţă a Parlamentului catalan de pe 27 octombrie.

Judecătoarea a stabilit o cauţiune în valoare de 50.000 de euro pentru unul dintre cei nouă foşti membri ai Cabinetului catalan şi a precizat că acesta va fi eliberat după ce plăteşte cauţiunea.

Carles Puigdemont, fostul preşedinte al Cataloniei şi alţi patru membri ai Cabinetului se află în Belgia şi au ignorat convocarea la Audienţa Naţională joi.

Guvernul spaniol a plasat Catalonia sub tutelă, vineri, la câteva ore după proclamarea ”republicii catalane”.

Madridul a destituit Cabinetul catalan, a dizolvat Parlamentul regional şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.