La opt luni după alegeri, social-democraţii germani se prăbuşesc în sondaje

Publicat:

Popularitatea Partidului Social-Democrat german (SPD) continuă să scadă, la aproape opt luni de la ultimele alegeri parlamentare din Germania, relevă cele mai recente sondaje de opinie, informează vineri dpa, potrivit agerpres.

Astfel, un sondaj realizat de institutul de studii sociologice GMS indică faptul că 16% dintre germani susţin SPD, în scădere cu 4,5 puncte procentuale faţă de septembrie, în timp ce o anchetă a ARD-Deutschlandtrend arată un sprijin de 17% pentru social-democraţii germani.


Citeşte şi: Autorităţile din Malaezia au ieşit din casa fostului premier cu 72 de saci cu bani şi bijuterii

Nemulţumirea electoratului german faţă de SPD este parţial consecinţa prezentării bugetului naţional, în această săptămână, de către ministrul finanţelor Olaf Scholz. Politicianul social-democrat nu a procedat foarte inspirat atunci când a prezentat priorităţile partidului său de centru-stânga, sunt de părere criticii, el oferind alegătorilor puţine motive de a nu se orienta spre Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel.

Liderul organizaţiei de tineret a SPD, Kevin Kühnert, a susţinut că SPD a fost nevoit să facă prea multe compromisuri pentru a putea guverna alături de blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată şi aliatul său tradiţional bavarez, Uniunea Creştin-Socială) şi a pierdut contactul cu originile sale.

Citeşte şi: Romaero a semnat cu Israelul un acord ce permite exportul sistemelor antirachetă Iron Dome

”Doar a lucra asiduu nu este suficient. SPD trebuie să înveţe să creeze punţi şi cum să discute despre subiectele esenţiale”, a spus Kühnert.

Opinia sa nu este împărtăşită de toţi colegii săi de partid. Ministrul Muncii, Hubertus Heil, a afirmat că partidul său va obţine mai mult sprijin electoral dacă rămâne consecvent faţă de principii. ”Consider că teama şi panica sunt calea greşită de mers în politică”, a declarat el pentru dpa. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.