X

Opt morţi și100 de răniţi în estul Pakistanului, într-un cutremur de magnitudinea 5,8

Opt persoane şi-au pierdut viaţa, între care trei copii, şi alte 100 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea de 5,8 produs marţi după-amiază în estul Pakistanului, au declarat oficiali guvernamentali şi din cadrul poliţiei, relatează Reuters şi AFP, scrie agerpres.

Epicentrul seismului a fost stabilit la 22,3 kilometri nord de oraşul Jhelum, de-a lungul graniţei dintre provincia Punjab şi regiunea Kashmir sub control pakistanez, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Citește și : Noul Guvern al Greciei se confruntă cu primele proteste contra unui proiect de reformă a pieţei muncii

Cutremurul, produs la o adâncime de 10 kilometri, ‘a fost resimţit în cea mai mare parte a provinciei Punjab şi în anumite zone din Khyber Pakhtunkhwa’, în nord-vestul Pakistanului, a declarat seismologul pakistanez Muhammad Riaz. ‘Cel mai afectat a fost oraşul Mirpur’ din Kashmirul pakistanez, a mai spus el.

Fotografii şi înregistrări video publicate de mass-media pakistaneze arătau în oraşul Mirpur o clădire prăbuşită şi fisuri în şosele atât de mari încât să încapă maşini.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate într-o zonă între Jhelum şi Mirpur, a declarat şeful Autorităţii naţionale pentru gestionarea catastrofelor din Pakistan, general-locotenentul Mohammad Afzal.

Seismul a fost resimţit până la New Delhi. Agenţia Press Trust of India a raportat că oameni panicaţi au ieşit din case şi birouri în mai multe provincii indiene, între care Rajasthan, Punjab şi Haryana.

Citește și : BoJo reacționează la decizia de anulare a suspendării parlamentului britanic. Liderul opoziției îi cere DEMISIA!

Pakistanul se numără printre statele frecvent afectate de cutremure, ţara situându-se în zona de coliziune a plăcii tectonice indiene şi cea eurasiatică, din nord.

În octombrie 2015, un cutremur de 7,5 a lovit Pakistanul omorând aproape 400 de persoane, iar în octombrie 2005, un seism 7,4 a provocat moartea a peste 73.000 de persoane.

Tags: KashmirMirpurNew DelhiPunjabseism
Categorii: Știrile zilei