Opt persoane au fost arestate în două anchete privind presupuse ‘atentate teroriste’ în Belgia

Publicat:

Opt persoane au fost arestate luni seară în Belgia în două anchete în desfăşurare cu privire la presupuse ”atentate teroriste”, a anunţat marţi Parchetul federal belgian, citat de AFP şi Le Soir, potrivit agerpres.

Ţintele potenţiale nu au fost identificate în acest stadiu.


Citeşte şi: Fostul preşedinte taiwanez face o vizită în China: ‘Suntem chinezi cu toţii!’ – Black News

Potrivit unei surse judiciare citate de AFP, cei arestaţi sunt persoane ”foarte tinere radicalizate” din mişcarea jihadistă.

În fiecare dintre cele două dosare, între care există legături, era vorba despre un proiect de atentat.

Cotidianul Le Soir a relatat că luni seară poliţia federală din Anvers (nordul Belgiei) a efectuat cinci percheziţii la Merksem, Borgerhout, Deurne, Molenbeek-Saint-Jean şi Eupen. În timpul acestor operaţiuni au fost arestate cinci persoane, dintre care două sunt bănuite de pregătire unui atac terorist pe teritoriul belgian.

Alte trei persoane, de asemenea bănuite de pregătirea unui atentat, au fost private de libertate în urma unor percheziţii efectuate în Zaventem, Molenbeek-Saint-Jean şi Schaerbeek.

”Există legături între cele două dosare, dar o anchetă mai aprofundată va trebui să arate în ce măsură se suprapun cele două cazuri”, precizează un comunicat al Parchetului federal belgian.

Citeşte şi: Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina – Black News

Belgia a fost ţinta unor atentate revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) în urmă cu şapte ani, zece indivizi fiind în prezent judecaţi pentru implicare în acel dosar. Atacurile, comise în 22 martie 2016 la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi în staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles, s-au soldat cu 32 de morţi.

Un incident violent a avut loc în noiembrie anul trecut în apropierea Gării de Nord din Bruxelles, când un inspector de poliţie în vârstă de 29 de ani a fost înjunghiat mortal cu un cuţit de un bărbat care a strigat ‘Allahu Akbar’. Suspectul, Yassine M., fost deţinut radicalizat în penitenciar, a fost inculpat pentru ”asasinat într-un context terorist”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante Conducerea Rusiei urmărește campania prezidențială din SUA...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.