Opt persoane, găsite fără viaţă într-un vehicul frigorific care transporta migranţi în vestul Libiei

Publicat:

Opt persoane, între care şase copii, au fost găsite fără viaţă într-un vehicul frigorific care transporta migranţi, în oraşul Zuwara de pe coasta de vest a Libiei, au anunţat luni autorităţile citate de dpa, conform agerpres.

Cei şase copii, femeia şi bărbatul găsiţi morţi făceau parte dintr-un grup de 100 de migranţi ascunşi în vehiculul folosit de regulă pentru a transporta carne şi peşte, a menţionat marina libiană pe pagina sa de Facebook.


Citește și : Polonia. Andrzej Duda rămâne favorit şi la alegerile prezidenţiale din 2020 (sondaj)

Toţi au avut de suferit din cauza lipsei de oxigen şi peste 90 dintre ei au fost duşi la spitalul din Zuwara, unii în stare gravă.

În ultimele săptămâni, sute de migranţi care au încercat să ajungă în Europa au fost salvaţi sau şi-au pierdut viaţa în apropierea coastelor libiene.

Citește și : De ce şi-a dat demisia Boris Johnson: ‘Guvernul May nu crede că Marea Britanie poate rezista în afara UE’

Libia a devenit una din principalele rute de tranzit folosite de migranţii care încearcă să ajungă apoi în Europa pe mare.

După căderea dictatorului Muammar Gaddhafi, în 2011, miliţii armate şi facţiuni politice rivale îşi dispută controlul asupra rezervelor de petrol ale Libiei, unde funcţionează trei guverne concurente, două la Tripoli şi unul în oraşul estic Al-Bayda, menţionează dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.