Opt soldaţi venezueleni au fost ucişi la graniţa cu Columbia

Publicat:

Opt soldaţi venezueleni şi-au pierdut viaţa în ultimele zile în lupte cu grupuri armate neregulate columbiene în sud-vestul Venezuelei, la frontiera cu Columbia, ridicând la 16 numărul militarilor ucişi în zonă de la 21 martie, potrivit Ministerului Apărării de la Caracas, notează AFP, potrivit agerpres.

Ministerul a publicat miercuri un anunţ de deces cu numele celor opt soldaţi ucişi “în acţiune” fără a oferi mai multe detalii. Luni, într-un comunicat, el a raportat “lupte violente” între armată şi grupurile respective, evocând “decese” în ambele tabere în această regiune de pradă insecurităţii şi cu o frontieră permisivă.


Citeşte şi: Cook vs Zuck! Mult aşteptata politică de confidenţialitate a celor de la Apple loveşte Facebook unde o doare cel mai tare

“În cursul ciocnirilor am provocat pierderi semnificative acestor grupuri, distrugând instalaţii temporare”, potrivit comunicatului în care se vorbeşte, de asemenea, despre “prizonieri” fără a da numărul lor.

Autorităţile de la Caracas, care trimit regulat trupe în zonă, spun că au lansat în martie operaţiuni pentru eliberarea teritoriului naţional de orice incursiune a grupurilor armate columbiene. Venezuela acuză aceste grupuri că au plantat mine antipersonal şi că sunt în fruntea traficului de droguri.

Potrivit unei surse din cadrul forţelor de securitate din Columbia, aceste “grupuri armate” sunt disidenţi ai fostei gherile columbiene Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC).

Deşi majoritatea celor 13.000 de membri ai fostei gherile marxiste au depus armele, facţiuni “disidente” nu au acceptat procesul de pace semnat în 2016 în Columbia.

Aceste grupuri fără comandă unificată, finanţate prin traficul de droguri şi minele clandestine, s-au consolidat în zone izolate, potrivit serviciilor de informaţii militare columbiene.

Citeşte şi: CRIME într-un centru pentru persoanele cu handicap din Germania. O angajată a fost arestată

Preşedintele Nicolas Maduro a recunoscut posibilitatea ca aceste grupuri să fie disidenţi ai FARC. De obicei, autorităţile venezuelene evită să menţioneze disidenţii FARC.

În pofida celor 2.200 de kilometri de frontieră comună, Venezuela şi Columbia nu mai au relaţii diplomatice, de când Bogota l-a recunoscut pe opozantul Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei în 2019. Relaţiile dintre cei doi vecini opuşi ideologic sunt foarte tensionate. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii Melania Trump apără cu fervoare dreptul la avort în viitoarea carte de memorii: „Am...

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.