X

Opt zile de detenţie şi amendă pentru o femeie care a scris ‘Nu războiului’ pe buletinul de vot în alegerile prezidenţiale din Rusia

Opt zile de detenţie şi amendă pentru o femeie care a scris ‘Nu războiului’ pe buletinul de vot în alegerile prezidenţiale din Rusia

O femeie a fost condamnată miercuri la opt zile de detenţie de un tribunal rus pentru că a scris “Nu războiului” pe buletinul său de vot în alegerile prezidenţiale care au dus la realegerea lui Vladimir Putin, informează AFP.

Această femeie “a luat un buletin de vot şi a scris ‘Nu războiului’ pe verso, cu un marker roşu, după care a plasat buletinul în urnă”, a anunţat într-un comunicat tribunalul districtului Dzerjinsk din Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Tribunalul a estimat că, în acest fel, femeia “a distrus proprietatea statului şi a discreditat forţele armate ruse” şi a condamnat-o la plata unei amenzi de 40.000 de ruble (circa 400 de euro) şi opt zile de detenţie administrativă.

Vladimir Putin a fost reales duminica aceasta cu un scor foarte mare care a fost denunţat ca fiind “fără legătură cu realitatea” de către opoziţia în exil.

Susţinătorii opoziţiei au reuşit cu toate acestea să se facă remarcaţi, adunându-se duminică la prânz la secţiile de votare, ceea ce a generat lungi cozi de aşteptare în unele locuri, în special în faţa ambasadelor ruse în străinătate.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

Alţii au invalidat buletinele lor de vot, inclusiv scriind deasupra numele opozantului Aleksei Navalnîi, care a murit în închisoare în februarie.

Potrivit ONG-ului OVD-Info, specializat în urmărirea represiunii, 119 de persoane au fost arestate pentru diverse acţiuni de protest în timpul alegerilor prezidenţiale ruse.

Tags: detentieDzerjinskrazboiSankt PetersburgVladimir Putin
Externe