Oraşele din China vor să ofere subvenţii pentru a redresa vânzările auto

Publicat:

Două oraşe din China, puternic dependente de industria auto, intenţionează să ofere subvenţii pentru a stimula vânzările de maşini, afectate de epidemia de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters, scrie agerpres.

China este cea mai mare piaţă auto din lume.


În oraşul Guangzhou din sudul ţării – unde producătorii auto niponi Toyota, Honda şi Nissan au societăţi mixte împreună cu partenerii chinezi – autorităţile locale plănuiesc să reintroducă subvenţiile pentru a încuraja cetăţenii să cumpere vehicule electrice. Anul trecut au fost retrase precedentele subvenţiile acordate pentru achiziţionarea maşinilor electrice.

Citește și : China folosește ca ‘armă’ viza de lucru acordată jurnaliștilor

Xiangtan, un oraş cu trei milioane de locuitori din sudul provinciei Hunan, va oferi subvenţii de 3.000 yuani (429 dolari) în numerar la achiziţionarea maşinilor fabricate de producătorul local Geely, a anunţat publicaţia Hunan Daily.

Vânzările auto în China s-au contractat cu 18,7% în ianuarie, a 19-a lună de scădere consecutivă. Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) avertizează că declinul va fi şi mai accentuat în februarie, din cauza impactului epidemiei de coronavirus, care a dus la închiderea multor fabrici. De asemenea, CAAM se aşteaptă ca în primul semestru din 2020 livrările să scadă cu peste 10%.

Luna trecută, Ministerul Comerţului de la Beijing a anunţat că epidemia are “un impact relativ ridicat” asupra nivelului consumului în China, iar Guvernul va lua în considerare adoptarea unor măsuri suplimentare de sprijin, inclusiv pentru majorarea vânzărilor auto.

Conform datelor publicate de Asociaţia Chineză de Autovehicule (PCA), în primele 23 de zile din februarie vânzările auto în China au scăzut cu 89%.

Citește și : Zeci de islamiști au fost condamnați la moarte în Egipt

Luna trecută, oraşul Foshan – unde Volkswagen are o fabrică împreună cu FAW Group – a anunţat că va oferi subvenţii de 2.000 yuani în numerar pentru achiziţionarea de maşini noi şi de 3.000 yuani la înlocuirea vehiculelor existente.

China este responsabilă pentru 27% din producţia auto globală, faţă de 7% în 2003, conform datelor UBS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.