Oraşul Beijing a atins o ‘imunitate colectivă temporară’, valul epidemiei covid-19 a ajuns la sfârşit (oficial sanitar)

Publicat:

Oraşul Beijing a atins o ”imunitate colectivă temporară”, iar valul epidemiei covid-19 a ajuns la sfârşit, anunţă un oficial sanitar local, un nou semn al scăderii unui val de contaminări fără precedent în China, relatează AFP , scrie news.ro .

Numărul cazurilor de îmbolnăvire covid-19 a ”explodat” în cea mai populată ţar din lume, după ce Partidul Comunist (PCC, unic) şi-a pus în mod brusc capăt politicii ”zero covid”, în decembrie, în urma unor manifestaţii fără precdent.


Citește și : Franţa va furniza Ucrainei 12 tunuri Caesar suplimentare

Valul epidemiei a umplut spitalele şi crematoriile în marile oraşe – inclusiv la Beijing.

Amploarea valului este dificil de estimat – deoarece bilanţurile oficiale reprezintă doar o mică parte a numărului real al bolnavilor.

Însă unele semne arată că epidemia a încetinit.

Potrivit autorităţilor, bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 în China a scăzut săptămâna trecută cuaproape 80% faţă de nivelul de la începutul lui ianuarie.

Adjunctul directorului Centrului de Control şi Prevenţia Bolilor din Beijing, Wang Quanyi, a declarat marţi presei chineze că acest oraş – cu 22 de milioane de locuitori – a ”dobândit o imunitate colectivă temporară care îl protejează”.

”Acest val de contaminări la Beijig şi-a depăşit vârful şi este pe cale să se încheie”, declară el ziarului Beijing News.

Capitala Chinei se află ”în prezernt în stadiul unor infecţii sporadice”, iar virusul SARS-CoV-2 prezintă un ”risc relativ slab de transmitere”, estimează el.

Citește și : Rusia şi SUA au reluat contactele asupra controlului armamentelor

Numărul persoanelor care caută îngrijiri pentru boli de tipul gripei, în marile spitale din Beijing, a scăzut cu peste 40%, în perioada 23-29 ianuarie, faţă de nivelul săptămânii precedente, scrie ziarul, care citează date oficiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Liderul unei grupări extremiste, care plănuia să ucidă copii evrei în New York, arestat la Chișinău la începutul lunii

Liderul unei grupări extremiste, care plănuia să ucidă copii evrei în New York, arestat la Chișinău la începutul lunii Michail Chkhikvishvili, liderul unei grupări extremiste,...

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru, dar Moldova în mod...

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor...

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar În perioada 15-26 iulie 2024, Serviciul Veterinar al Republicii Moldova va fi supus unei evaluări de către...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.