X

Orașul Cimișlia își modernizează rețeaua de transport public cu ajutorul UE

Orașul Cimișlia își modernizează rețeaua de transport public cu ajutorul UE

Orașul Cimișlia își modernizează rețeaua de transport public cu ajutorul Uniunii Europene. Cu o investiție din partea UE de 77.000 euro și 18.000 euro din partea Primăriei localității, au fost achiziționate două microbuze noi și a fost construită o stație de așteptare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Delegației UE în Republica Moldova, această infrastructură este esențială pentru mobilitatea tuturor locuitorilor, inclusiv a celor 78 de refugiați din Ucraina, printre care vârstnici, copii și persoane cu boli cornice, potrivit radiochisinau.md.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Orașul Cimișlia este una din localitățile beneficiare ale inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG), finanțată de Uniunea Europeană și implementată de PNUD Moldova.

La finele anului 2021, Uniunea Europeană și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare au dat startul noii etape a inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)” în Republica Moldova. Aceasta va avea ca scop stimularea dezvoltării verzi și echitabile în regiunea Parteneriatului Estic. Pe baza rezultatelor din etapa anterioară (2017-2020), această inițiativă introduce noi instrumente și practici inovatoare pentru a aborda provocările actuale și viitoare ale localităților din țările Parteneriatului Estic.

Instrumentul M4EG derivă din inițiativa „Primarii pentru Creștere Economică”, lansată și finanțată de Uniunea Europeană în 2017. Din anul 2021, instrumentul M4EG, finanțat de Uniunea Europeană, este gestionat de PNUD în strânsă cooperare cu UE, autoritățile locale și alți parteneri.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tags: CimișliaMoldovaUE
Social