X

Oraşul croat Rijeka a fost lovit de ‘o furtună de proporţii epice’ (primar)

Oraşul croat Rijeka a fost lovit miercuri de “o furtună de proporţii epice”, când centrul oraşului a fost complet inundat şi o persoană şi-a pierdut viaţa, a declarat joi primarul Marko Filipovic, informează agenţia Hina, potrivit agerpres.  

Primarul le-a mulţumit joi pompierilor şi membrilor echipelor de urgenţă care au intervenit în numeroase cazuri în urma ploii torenţiale care s-a abătut asupra oraşului.

Citește și : Turcia îşi consolidează prezenţa militară în Ciprul de Nord

“Cel mai important lucru acum este că situaţia revine la normal – majoritatea gurilor de canal au fost înlocuite, traficul a revenit la normal, iar şcolile şi-au reluat cursurile”, a spus Marko Filipovic. Cele mai mari daune le-au suferit instituţiile culturale ale oraşului din zona Art-kvart, a adăugat el.

Având în vedere cantităţile semnificative de precipitaţii anunţate pentru joi, primarul le-a cerut locuitorilor să nu se deplaseze în centrul oraşului dacă acest lucru nu este necesar.

El a precizat că are loc o analiză a apei potabile, iar cetăţenii vor fi informaţi despre calitatea ei imediat ce analiza va fi finalizată.

Viceprimarul Sandra Krpan a declarat că grădiniţele şi şcolile funcţionează normal. Cea mai gravă situaţie a fost semnalată la instituţiile culturale din zona Art-kvart, însă operele de artă sunt în siguranţă, a mai spus ea. Apa a pătruns în clădirea Teatrului Naţional, însă situaţia nu este alarmantă, a mai spus ea.

Citește și : Marii aliați ai Rusiei încep să se îndoiască de Putin: escaladarea războiului și anexarea teritoriilor pun Kremlinul în dificultate

Peste 140 de litri de ploaie pe metru pătrat au căzut în oraşul Rijeka în doar două ore miercuri seara, formându-se torenţi pe străzi şi provocând inundaţii în centrul oraşului. Cadavrul unui bărbat a fost găsit pe o stradă secundară după ce a fost luat de un torent.

Tags: furtunaMarko FilipovicRijeka
Categorii: Diaspora