X

Oraşul Mariupol se confruntă cu o ‘blocadă umanitară’ (primar)

Primarul oraşului-port Mariupol (sudul Ucrainei), Vadim Boicenko, a declarat că oraşul se confruntă cu o “blocadă umanitară”, fiind lipsit în prezent de toate utilităţile, transmite duminică dpa, potrivit agerpres.  

Militari ruşi au distrus toate cele 15 linii de înaltă tensiune din oraş, care a rămas fără electricitate de cinci zile, a transmis sâmbătă Boicenko la postul Ucraina TV.

Citește și: Franţa va efectua zboruri de antrenament cu avioane rapide deasupra Bosniei (EUFOR)

Oamenii tremură de frig în apartamentele lor, în condiţiile în care termocentralele funcţionează pe bază de electricitate, a adăugat el.

Nici comunicaţiile mobile nu funcţionează fără electricitate, a explicat Boicenko.

Boicenko a acuzat partea rusă că a acţionat “foarte metodic” pentru a sista toate proviziile către oraş şi a creşte astfel presiunea.

El a mai acuzat partea rusă că a deschis focul asupra autobuzelor care urmau să-i scoată pe civili din oraş printr-un coridor umanitar. Din cele 50 de autobuze cu rezervorul plin, doar 20 au mai rămas, a adăugat Boicenko. “S-ar putea să nu mai avem alte autobuze în cazul în care apare din nou posibilitatea unei noi evacuări” de civili, a avertizat el.

Citește și : Kuleba: Poziţia NATO de a nu crea o zonă de excludere aeriană asupra Ucrainei este ‘frustrantă’

 

Agenţia dpa notează că informaţia nu a putut fi verificată din alte surse.

Boicenko a pledat pentru crearea unui nou coridor umanitar cu ajutorul căruia să poată fi evacuaţi bătrânii, femeile şi copiii din acest oraş asediat de militarii ruşi.

Tags: electricitateMariupolucrainaVadim Boicenko
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina