X

Orban şi-a numit doi noi vicepremieri

Premierul ungar Viktor Orban i-a numit vineri pe miniştrii Sandor Pinter (afaceri interne) şi Mihaly Varga (economie) în funcţiile de vicepremieri în noul guvern de la Budapesta, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Orban, al cărui partid, Fidesz, a obţinut două treimi din mandatele parlamentare în alegerile din aprilie, a declarat pentru postul public de radio ungar că principalele obiective politice nu s-au schimbat.

Citeşte şi: Cutremur în Africa de Sud. 13 mineri au rămas captivi în subteran

Viktor Orban a câştigat al treilea mandat de premier după ce campania sa dură împotriva imigraţiei în masă către Europa a fost susţinută de o mare parte a electoratului ungar.

”Construim o democraţie creştină – o democraţie creştină de stil vechi cu rădăcini în tradiţiile europene, unde demnitatea umană este primordială şi unde există o separaţie a puterilor. Vom apăra cultura creştină şi nu vom preda străinilor ţara”, a subliniat Viktor Orban.

El a adăugat că ministrul de interne Sandor Pinter se va ocupa de domeniul securităţii naţionale în noua structură a cabinetului său, în care va fi creat şi un birou centralizat în subordinea lui Viktor Orban care va fi responsabil de un serviciu de informaţii unificat.

Citeşte şi: Viktor Orban rămâne categoric: ‘Niciun cent pentru migranţi!’ 

În ceea ce-l priveşte pe ministrul economiei Mihaly Varga, acesta va servi drept garant al stabilităţii şi predictibilităţii financiare, a menţionat Orban.

Pe de altă parte, premierul ungar a anunţat că, dată fiind majoritatea parlamentară de două treimi deţinută, guvernul său va prezenta din nou un amendament constituţional în vederea consolidării securităţii naţionale, iniţiativă care nu a reuşit să treacă de legislativ în 2016.

Tags: budapestaFideszMihaly VargaSandor PinterUngariaViktor Orban
Categorii: Diaspora