Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO

Publicat:

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO

”Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO”, a declarat Orban într-un interviu publicat luni de cotidianul german Bild.

Atacarea NATO este absolut imposibilă – nu numai pentru Rusia, ci pentru oricine din lume – întrucât NATO este de departe cea mai puternică comunitate militară, a afirmat şeful executivului ungar, a cărui ţară a preluat la 1 iulie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, potrivit jurnal.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Viktor Orban a adăugat că toate ţările NATO susţin clauza securităţii colective, conform căreia un atac împotriva unui membru al NATO va fi considerat un atac împotriva tuturor statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Ruşii au o istorie şi o cultură diferite, precum şi o înţelegere diferită asupra libertăţii şi suveranităţii naţionale decât au europenii, a spus Viktor Orban, care s-a întâlnit cu Putin la Moscova la finalul săptămânii trecute. ”Dar ei sunt raţionali, sunt hiper-raţionali”, a subliniat liderul ungar.

Referitor la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, Orban a apreciat că actualul preşedinte american Joe Biden nu va obţine un nou mandat la Casa Albă.

El l-a lăudat pe fostul preşedinte american Donald Trump, pe care l-a numit un ”om al păcii”. ”El este un om de afaceri, un om care s-a realizat prin forţe proprii şi are o abordare diferită asupra oricărui lucru. Şi cred că asta este ceva bun pentru politica mondială. Să nu uităm şi că el este un om al păcii”, a declarat Orban pentru publicaţia germană.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Viktor Orban este singurul premier dintr-o ţară membră a Uniunii Europene care şi-a exprimat deschis sprijinul pentru Donald Trump înaintea alegerii acestuia ca preşedinte al SUA în 2016. Cei doi s-au întâlnit în luna martie a acestui an la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago (Florida).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni Pe 5 și 6 octombrie, iubitorii de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.